Вторник, 16 января 2024 18:11

У Європарламенті хочуть збільшити підтримку України: "Захід у 25 разів сильніший за РФ"

Читать на русском

У Європарламенті хочуть збільшити підтримку України:

У Європарламенті хочуть збільшити підтримку України: "Захід у 25 разів сильніший за РФ"

У Європарламенті закликали зафіксувати частку від ВВП для допомоги Україні. Там вважають, що таким чином зможуть надавати допомогу їй ефективніше. Крім того, це дозволить зробити рівень підтримки України однаковим для всіх країн-членів ЄС та НАТО – адже зараз одні з них допомагають їй більше за інших.

"Литва та Естонія виділяють 0,4% від ВВП, Німеччина збільшила до 0,5%, а підтримка Франції усього 0,02%. Ці цифри показують, що якби всі країни-члени НАТО та ЄС підтримували Україну на рівні не менш як 0,25% ВВП, Україна б здобула перевагу. Це формула перемоги. Давайте так і зробимо", – закликав депутат від Литви Андріус Кубілюс.

Він зазначив: об’єднаний Захід "у 25 разів сильніший за Росію" і має економічну силу підтримати Україну для перемоги у війні – проте не демонструє цього. Про що свідчить той факт, що минулого року:

  • Росія витратила понад 100 млрд євро на війну;
  • Україна з усією допомогою Заходу витратила на свій захист 80 млрд євро.

"Минулого року Росія витратила на війну 6% свого ВВП, Україна — 25%. Підтримка ЄС склала лише 0,075% від ВВП ЄС. Показник США дещо кращий — 0,10%. ... Якщо Євроатлантична спільнота й всі інші, як от члени ООН, визначать допомогою Україні для її перемоги незначні 0,25% від ВВП, то це складе більше, ніж потрібно, аби забезпечити українським військовим можливість дати відсіч агресору", – підкреслив Кубілюс.

Ба більше, зазначив він, таким чином буде знищено "будь-які надії Росії на військову перемогу над Україною". А також буде надіслано чіткий сигнал Кремлю, що союзники України стоятимуть за неї, "поки агресор не буде повалений".

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.