Вторник, 11 июня 2024 06:58

Росіяни почали знову возити пальне Керченським мостом, який може бути уражений, - ISW

Читать на русском

Росіяни почали знову возити пальне Керченським мостом, який може бути уражений, — ISW

Росіяни почали знову возити пальне Керченським мостом, який може бути уражений, — ISW

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що українські удари по російських військових і логістичних об’єктах могли змусити російські війська змінити свою дислокацію і транспортні схеми.

Про це пише ISW

Як зазначається в огляді, український партизанський рух "Атеш" повідомив 10 червня, що російські війська нещодавно передислокували системи протиповітряної оборони з окупованого Криму до Бєлгородської області, і що в результаті російська ППО не повністю прикриває Крим.

Кадри, датовані 8 червня, показують, що Росія почала транспортувати пальне через Керченську протоку залізничним мостом.

Наприкінці квітня речник Південного оперативного командування ЗСУ Дмитро Плетенчук заявляв, що російська влада не перевозить пальне через залізничний міст через Керченську протоку з березня 2024 року через загрозу українського удару по мосту під час проходження транспорту з пальним, що може призвести до загоряння і можливого руйнування мосту.

Українське військове видання "Мілітарний" 10 червня оцінило, що українські удари по залізничних баржах через Керченську протоку 30 травня спонукали російську владу знову почати транспортування пального через залізничний міст.

"Незрозуміло, чи буде російська влада продовжувати використовувати залізничний міст через Керченську протоку для транспортування пального та логістики до окупованого Криму в найближчій і середньостроковій перспективі.

Це, ймовірно, полегшило б деякі логістичні обмеження, оскільки Росія намагається компенсувати втрату поромів через протоку, але зробило б міст через Керченську протоку більш вразливим для українських ударів, особливо якщо російських засобів протиповітряної оборони Криму стане менше, як повідомляв "Атеш"".

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.