Пятница, 08 декабря 2023 17:43

Підвищили ціни: У Львові встановили єдині тарифи на проїзд у громадському транспорт

львов,трамвай

Львівська міська рада встановила єдині тарифи на проїзд у комунальному громадському транспорті, які будуть встановлені на рівні від 13 до 20 грн залежно від способу оплати.

Як ідеться в повідомленні Львівської міськради, рішення набирають чинності з понеділка, 11 грудня.

"Уже з понеділка вартість однієї поїздки в міських автобусах, трамваях та тролейбусах залежатиме від обраного пасажиром способу оплати та становитиме: 13 грн – при оплаті транспортною карткою "ЛеоКарт", 15 грн – при оплаті банківською картою чи пристроєм з NFC, 20 грн – при оплаті готівкою у водія та 6,5 грн – для студентів при оплаті студентською транспортною карткою "ЛеоКарт". Тобто, найдешевшою буде поїздка з транспортною карткою ЛеоКарт, а найдорожчою – при оплаті готівкою", – сказано в повідомленні.

Зазначається, що тарифи в електротранспорті приводяться до економічно обгрунтованого рівня, адже востаннє їх переглядали у 2021 році.

Штраф за безквитковий/незавалідований проїзд складатиме 300₴

Також із 11 грудня місячні проїзні картки можна буде придбати вже за новою ціною. Загальна місячна проїзна картка коштуватиме: 420 грн – електронний варіант та 430 грн – звичайний. Вартість місячного студентського абонемента – 210 грн та 215 грн відповідно. Місячна картка для підприємств, установ та організацій Львівської МТГ коштуватиме 500₴

У Львові з 11 грудня безготівкова оплата проїзду стане доступною на усіх міських маршрутах.

Із дня впровадження безготівкової оплати проїзду в усьому громадському транспорті право на пільговий проїзд надаватиметься виключно за умови наявності персоналізованої транспортної картки "ЛеоКарт". За винятком військових та прирівняних до них осіб – вони зможуть і надалі користуватися громадським транспортом на підставі своїх посвідчень.

Автор: Галина Ялівець

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.