Вторник, 19 декабря 2023 08:40

Заводи Bosch в Росії продадуть турецькому інвестфонду,

bosch

Німецький виробник побутової техніки Bosch готується продати свої заводи під Санкт-Петербургом турецькому інвестиційному фонду Can Holding за понад $20 млн.

Про це пише "Комерсант"

За словами засновника виробника побутової техніки Jacky’s Гусейна Іманова, німецька компанія перебуває на фінальній стадії продажу.

За його словами, на активи також претендували китайський фонд Hisense, але турецька компанія "запропонувала вдвічі більше". Можливу угоду вже схвалила Федеральна антимонопольна служба. При цьому вона не передбачає зворотного викупу.

Зазначається, що німецька компанія "послідовно йшла з російського ринку" і виконала всі свої зобов’язання щодо сервісної підтримки, а також перед співробітниками – "перед звільненням їм видали річний оклад", говорить джерело.

У планах турецького інвестфонду розпочати виробництво в Росії холодильників, пральних машин та вбудованої техніки під власними брендами – Awox, Seikon, Telefox, Energia та ін. Також покупець хоче надавати потужності заводів для контрактного виробництва іншим вендорам.

Компанія Bosch з літа 2022 року шукала покупця на свої заводи у селищі Стрільна поряд із Санкт-Петербургом, на яких випускалися холодильники та пральні машини. У робочому стані вони могли коштувати до 4,4 млрд рублів, але після повномасштабного вторгнення РФ в Україну підприємства було зупинено.

Російська структура "БСХ бытовые приборы" працює з 1994 року. Компанія випускала понад 1 млн холодильників та пральних машин на рік та займалася сервісним обслуговуванням побутової техніки чотирьох торгових марок: Bosch, Siemens, Gaggenau та Neff.

Загалом у Bosch було сім заводів у Росії. Крім підприємств у Стрільні, заводи працювали в Саратовській та Самарській областях. Завод в Енгельсі у квітні 2023 року був куплений холдингом S8 Capital, а завод "Роберт Бош Самара" – Науково-дослідним автомобільним та автомоторним інститутом.

Автор: Юлiя Недашківська

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.