Четверг, 08 февраля 2024 10:12

Німеччина перевіряє можливість націоналізації дочки "Роснєфті"

роснефть

Міністерство економіки Німеччини перевіряє можливість націоналізувати німецьку дочку "Роснєфті" – компанії Rosneft Deutschland (RD).

Німецькі ЗМІ повідомили, що Берлін викликає російський нафтовий концерн "Роснєфть" на слухання про можливість націоналізації його німецької дочки RD та її майна, передає DW.

Слухання відбудуться, оскільки у березні спливає строк, протягом якого уряд ФРН може здійснювати довірче управління часткою Rosneft Deutschland у нафтопереробному заводі у місті Шведт.

Джерела наголошують, що сам факт виклику "Роснєфті" на слухання не означає того, що уряд ФРН уже ухвалив рішення про націоналізацію. Не виключається і продовження терміну довірчого управління, що діє з вересня 2022 року. Адвокати нафтового гіганта Росії у Німеччині з юридичної компанії Malmendier Legal повідомили, що вживатимуть усіх заходів для захисту прав акціонерів компанії.

Уряд Німеччини вже багато місяців сподівається на те, що Rosneft Deutschland продасть свою частку заводу у східнонімецькому Шведті, щоб забезпечити майбутнє цього підприємства. Деякі інвестори пов’язують свої інвестиції із виходом російського концерну.

Завод у Шведті – четверте за потужностями нафтопереробне підприємство у Німеччині. Після початку повномасштабної війни Росії проти України його передали в довірче управління федеральному уряду для забезпечення енергетичної безпеки Берліна, його околиць, а також західної частини Польщі.

Автор: Юлiя Недашківська

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.